Skottkärra

Man kan ha roligare än att bära saker fram och tillbaka i trädgården. Vi saknade en skottkärra, men det är nu åtgärdat. Efter lite funderande fram och tillbaka valde vi en Ekeby Täppan. När man bor på Linderödsåsen skulle det nästan vara tjänstefel att inte köpa kärra från Hörby Bruk. (Jag får ingenting i ersättning för att säga det, om ni undrar.)

gom0018

Den kom som byggsats, och var inte svårare att sätta ihop än vare sig IKEA eller LEGO.

gom0019

Fördelar mot en “klassisk” modell:
Två hjul – man kan dra den efter sig med en hand utan att den tippar.
Låg – När man forslar tunga saker behöver man inte lyfta så högt.
Stålkorg – många skottkärror nuförtiden säljs med plasttråg. Är det bara jag som minns plastcykeln? Plast har inte i solen att göra. Om man inte vill köpa en ny skottkärra vart annat år, det vill säga.

Varför det heter skottkärra? Skott är en ombildning av skjuta, svårare än så var det inte.