Upprotat

gom0283

Vi köpte en vingad benved förra året. Efter att ha tittat ut var den skulle stå satte jag spaden i jorden. Bonk. Det visade sig att precis på samma plats fanns en gammal bokrot, kapad i markhöjd. Men under marken fanns hela rotklumpen kvar. Vi planterade benveden en bit bort i sin kruka, i väntan på att vi hade gjort av med roten.

Det har inte varit högprioriterat arbete, så först härom helgen blev det av. Först gräva runt hela roten, sedan hugga av alla rötter som stack iväg, sen ner med en domkraft under roten för att kunna lyfta den och slita av hjärtrötterna. Och slutligen, rulla upp rotklumpan ur gropen.

Så nu, knappt ett och ett halvt år senare, är den vingade benveden slutligen planterad. Rotklumpen får agera blickfång i trädgården nästa år. Det syns lite dåligt på bilden, men den är närmare en meter på alla håll. Pust.

gom0284